Ushtaret shkonin ne nje studjo fotografike para se te niseshin ose kur kishin lejen. Studjot fotografike ishin ne cdo vend dhe ne cdo qytet. Fotografite ishin te stampuara mbi format kartoline, pastaj coheshin edhe brenda nje letrre. Fotografite ishin nje kujtim per te afermit, por dhe nje shprese se kethimit shendosh e shpetuar nga lufta.