Gozhdet ishin nje objekt shume i perdorshem ne jeten e trranshese. Sherbenin per nje minje perdorime: per te bashkur copa drruri dhe derrasa, fiksuar objekte ne trrare, sevendesuar varse rrobash. Gozhdat mund te ishin te ndertuara zejtarisht.