Stahlhelm eshte emeri i helmetes se ushtrrise gjermane, ajo u perdor gjat fushes se Verdunit ne 1916. Ne fund te 1917 ky tip helmete u perdor nga ushtrria austro hungarike dhe nga ushtrria turke.

Gjat trashese se vjeter te frontit italo-austriak mund te gjenden akoma pjese te helmetave. Helmetat ishin shume te rendesishem per ushtaret, ne fakt para perdorimit te tyre pjesa me e madhe e plageve, edhe vdekje prurese, ishin ato ne koke.