Ushtrria italjane perdori helmeten ne fund te 1915. Sete i njejti model me ushtrrine francese ( model Adrian ne perdorim ne france ne 1915), Italia mori te drrejten e prodhimit. Ishte ndertuar ne inoks dhe peshonte nga 670 gram ne 750 gram.