Ky tip bombe dore quheshe “balerine” sepse perreth dorezes se drrurit ishte fiksuar nje tip parashute qe hapeshe kur bomba binte ne toke. Duke zbritur parashuta hapeshe dhe bomba shperthente ne nje fare lartesie nga toka. Pare nga larg, parashuta dukesche si nje fund balerine.