Ushtaret dhe te afermit e tyre shkruanin shpesh letrra dhe kartolina. Qen cuar gati kater miljard leterra. Cartolina e prodhuara ishin shpesh propagande dhe starete mund te shkruanin mbrapa. Te gjithat leterrat dhe kartloninat duhet te lexoheshin dhe te kontrrodhoheshin nga zara ushtarake. Nuk mund te shrsheshe as nje informacjon mbi vend ku gjendeshin trrupat, nuk mund te shruheshin lajme te keqija, si jetonin starete dhe civilet sepse mund te demoralizonin shpirtin luftarak dhe agresiv te tyre.