Arratisja mbas humbjes se Kobarid (24 tetor 1917) perfshiu friulanet dhe venetet. Kush arratiseshe mirrte me vete valixhe dhe argeza, fshararet mirrenin kasher. Gjate rruges linin te gjitha ato qe peshonin dhe ishin te medhaja. Mbetenin me ta vetem objektet e cmuara ose me te shtrrrenjtat, si ata te mbajtura ne kete kuti.