Shtanga prej tunxhi eshte nje predhe (bombe topi) e nje kalibri te vogel. Gjate luftes dhe menjehere mbas u trasformuan ne vazo per lule dhe ne statuja te vogela. Keto objekte u mbajten ne shtepi si kujtim. Predha osa bomba ishte ndertuar me nje strrukture te brendshme gize, brenda ishte vendosur mbushja qe shperthente, siper ishte siguresa qe bente te shperthente bomba. Kur bomba binte ne toke siguresa shtypeshe dhe bomba shpethente. Bombat ishin te modeleve dhe te dimensioneve te ndrryshme. Shrapnel ishte nje bombe qe brenda kishte bila gize reth 1 centimeter, kur bomba shperthente, bilat ishin te gjitha per reth. Per de demtuar me shume, eksplozjoni mbaheshe me nje mekanizem me kohe, bomba shperthente disa metra nga toka dhe bilat ishin te gjitha per reth. Ne lufte ishte e rendesishme nxjerrja jasht perdorimit e kundershtarit, mjaftonte ta piagosnin.