Aplinistet jan nje reparte i zgjedhur. Te gjithe pjestaret e alpinisteve marrin pjese ne lufte. Trrupat alpiniste jan te ndare dhe te organizuar ne bataljone sipas prejardhjes territoriale.

Kapelja e alpinisteve eshte e vecante, ka nje pende qe e dallon. Alpinistet nuk donin te perdornin helmeten gjat luftes. Capella e vogel eshte per femije, kjo trregon lidhjen midis popullit te malit dhe alpinisteve.