Kjo helmete u prodhua me emrin e MKI mod. 1915 “Brodie Pattern” (modeli i gjere), ishte i ndertuar me inoks te embel dhe peshonte reth 900 gram.

U vizatua ne 1916 per ta bere me te forte dhe filloj te predhohet me emerin MKI mod 1916.

Materiali i fabrikimit ishte inoks; dhe peshonte me pak se nje kilogram.